a) Bazı bölgelerde havalar uygun olursa toprak sürümleri devam eder. Sürüm aletleri temizlenerek muhafaza edilir.
b) Sıcak bölgelerde uygun havalarda hububat ekimi yapılır. Ekim aletleri temizlenerek muhafaza edilir.
c) Loğlama yapılır ve gür tarlalarda hayvanlara filizler yedirilir.
d) Tohum ve ambar zararlıları ile mücadele yapılır. Ambarlar dezenfekte edilir.
e) Soğan, pancar, turp, havuç sökümü bitirilir. Pamuklar çırçırlanır. Çeltik öğütülür. Mahsuller ambarlanır. Muhafaza edilir ve değerlendirilir.
MEYVECİLİK
a) Sıcak yerlerde fidan çukurları açılır. Fidanlıklarda fidanlar sökülerek toprakla katlanır.
b) Uygun bölgelerde fidan dikimi devam eder.
c) Uygun havalarda sert çekirdekli meyvelerin budanması yapılabilir. Üşümelere engel olmak için ağaç dipleri höyük şeklinde toprakla doldurulur.
d) Turunçgillerde hastalık ve zararlılara karşı mücadele devam eder.
SEBZECİLİK
a) Seralarda toprak hazırlığı devam eder.
b) Sıcak ve soğuk yastık hazırlıkları yapılır.
c) Seralarda ve sıcak yastıklarda tohum ekimi ay sonuna doğru başlar.
d) Sera ve sıcak yastıklarda sulama, muhafaza ve çeşitli bakım işleri yapılır.
e) Ambarlarda, sera ve sıcak yastıklarda zararlılar ve hastalıklarla mücadele edilir.
BAĞCILIK
a) Bağlarda herekler toplanır ve saklanır.
HAYVANCILIK
a) Ahır ve ağıllarda bakım işlerine devam edilir.
b) Çeşitli yemlerle hayvanlar ahırlarda beslenir. Ilık bölgelerde hayvanlar meraya çıkarılabilir. Ahırlarda silaj yemleri kullanılmaya başlanır Pancar küspeleri özellikle süt ineklerinin beslenmesinde kullanılır. Gebe hayvanlara özel yemleme uygulanır.
c) Erken doğumlar için gerekli hazırlıklar yapılır.
TAVUKÇULUK
a) Kümeslerde temizlik, dezenfeksiyon işleri sürdürülür.
b) Çeşitli yemlerle tavuklar kümeslerde beslenir.
ARICILIK
a) Arılar kovanlarda kış dinlenmesine terk edilir.